Ommegangstraat lijdt onder zwaar verkeer en snelheidsduivels

De snelheid in de Ommegangstraat is beperkt tot 50 kilometer per uur.
Lieke D'hondt De snelheid in de Ommegangstraat is beperkt tot 50 kilometer per uur.
De Ommegangstraat in Ronse heeft te lijden onder zwaar verkeer en snelheidsduivels. Bij een recente politiecontrole reden 114 wagens en 6 vrachtwagens te snel, goed voor respectievelijk 25 en 15 procent van de gecontroleerde voertuigen.

De Ommegangstraat doet momenteel dienst als omleidingsweg voor wagens door de afgesloten Broekestraat. De verkeersdrukte is daardoor toegenomen en ook zwaar vervoer gebruikt de straat. Nochtans moet het omrijden via Leupegem en de N8 richting Brakel om zo industriezone Klein Frankrijk in Ronse te bereiken. 

“Geregeld houden de politiezones van Brakel en Ronse snelheidscontroles langs de Ommegangstraat en Schorissesteenweg, ook ’s nachts”, laat de politie weten. “De lawaaihinder van het voorbijdenderende verkeer is groot, daarom werd bij de start van de werken de toegelaten maximale snelheid langs deze route verlaagd tot 50 kilometer per uur.” 

Uit de laatste controle blijkt nu dat de snelheidsbeperking niet door iedereen wordt gerespecteerd. “Aangepast rijgedrag is langs deze smalle, drukke weg geen overbodige luxe. Ook aanliggende straten van de Ommegangstraat ondervinden hinder van de omlegging en worden gecontroleerd op het niet respecteren van de 5 tonzone en snelheid”, waarschuwt de politie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marnik Van Moorleghem

    Ommegangstraat veel te smal om zwaar vervoer door te laten,ook door de vele scherpe bochten zou het beter zijn de max.snelheid bij 50km/h te houden.

  • Rudy Donkerwolcke

    Wij wonen juist op de slipsing van de Savooistraat en Ommegangstraat. A.u.b zet een een verbod bord voor vrachtwagens die hier afdraaien. Het is een spits en zeer moeilijk te draaien. Vrachtwagens rijden alles kapot. De hoek van Mev Dewolf is reeds kapot gereden, paaltjes staan er kapot bij, de afspanning draad is kapot. Wie betaald de schade? Aan onze zijde staan twee gele afbaking paaltjes, die worden gewoon uit gereden. Er staat een bord met 50km. Telkens ligt het neer. Het moet stoppen !

  • KRISTOF VERMEULEN

    Niet alleen de Ommegangstraat ... ook de Sint-Pietersnieuwstraat, Sint-Hermesstraat, Watermolenstraat en Kegelkaai. Met alle gevolgen van dien. Volgt er eigenlijk wel een chauffeur de aangeduide omleiding?