Omgeving afgebrand winkelpand Wijnstraat Ronse afgesloten: deskundige onderzoekt of er asbestvezels liggen

Ronny De Coster
Na de zware brand donderdagavond in een leegstaand winkelpand halfweg de Wijnstraat in Ronse blijft de directe omgeving van het gebouw afgesloten. Een deskundige moet onderzoeken of er asbestcementvezels zijn achtergebleven.

Omdat in de dakbedekking van het gebouw asbesthoudende materialen zaten, had de brandweer donderdagavond tijdens de brand omwonenden al gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

De rookpluim trok richting Sint-Hermes en Bruulpark, zodat die weinig hinder zal veroorzaakt hebben. Maar omdat er asbest in de dakbedekking zat, heeft de brandweer de daken van de omliggende gebouwen afgespoten en ook de straat en de trottoirs gereinigd. Maar ik heb ook een expert aangesteld, die de site moet onderzoeken op de aanwezigheid van asbestcementvezels”, zegt de Ronsese burgemeester Luc Dupont (CD&V). Dat onderzoek gebeurt zaterdagvoormiddag.

De oorzaak van de brand is niet gekend.

Ronny De CosterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.