Negatief advies voor doortrekking N60

De auditeur van de Raad van State heeft een negatief advies gegeven voor de doortrekking van de N60 op het grondgebied van Ronse, Maarkedal en Kluisbergen.

Deze weg vertrekt ter hoogte van het kruispunt van de Kruisstraat met de Zandstraat, via de wijk Schavaart naar de Zonnestraat. Tegen de plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn zeven bezwaren van onder meer het actiecomité 'Geen streep door Ronse' ingediend bij de Raad van State. Dat actiecomité wil geen viaduct tussen Schavaart en de Fiertelmeers.


"Drie van de zeven klachten zijn weerhouden", zegt burgemeester Luc Dupont (CD&V). "Die komen van de eigenaars van het kasteel de Malander, de villa Madonna en de uitbaters van domein Saint-Hubert. Zij vrezen grondverschuivingen als het tracé en de viaduct er komen. Voor de impact van mogelijke grondverschuivingen is de inbreng van een publieke partner een must."


Het Agentschap Wegen en Verkeer wou in de loop van volgend jaar beginnen met de doortrekking van de N60. Het is onwaarschijnlijk of het agentschap die datum haalt. Pas in de loop van dit jaar doet de Raad van State een uitspraak. In 80 procent van de gevallen volgt de Raad van State het advies. "Ik durf er dan ook geen datum meer op kleven wanneer met de realisatie van de missing link zal kunnen begonnen worden", zegt burgemeester Dupont nog. "Maar de verschillende partijen kunnen nu nog geen standpunten geven over het advies van de auditeur", aldus burgemeester Dupont. (MDVR)