Na vissterfte van zondag: stad neemt maatregelen om te beletten dat vijver nog wordt leeggepompt

De pomp waarmee de voetbalclub water uit de vijver haalt, zal hoger worden geplaatst, kondigt de burgemeester aan.
Ronny De Coster De pomp waarmee de voetbalclub water uit de vijver haalt, zal hoger worden geplaatst, kondigt de burgemeester aan.
Na de vissterfte van zondag in een vijver aan de Bieststraat nabij het voetbalterrein van SK Ronse, neemt het stadsbestuur maatregelen om te beletten dat de vijver nog droog komt te liggen.

Zondagavond sloegen bewoners van de Bieststraat en medewerkers van de Dierenbescherming Vlaamse Ardennen alarm toen bleek dat in de vijver naast de sportsite ’t Rosco honderden vissen lagen te spartelen omdat er nog amper water was. Samen met de dierenbeschermingsorganisatie is de brandweer laat in de avond aan het werk geweest om vissen uit de vijver te scheppen. “Er zijn veel vissen gestorven, maar gelukkig hebben we de meesten wél kunnen redden. Ze zijn weggebracht en zitten nu voorlopig in watertanks”, zegt brandweerofficier Jonathan Jouret.

Maatregelen

Burgemeester Luc Dupont (CD&V) kondigt intussen maatregelen aan om te voorkomen dat de bewust vijver nog wordt drooggelegd. “Water uit het reservoir wordt door voetbalclub SK Ronse gebruikt om speelvelden te besproeien. We laten het niveau van de pomp opnieuw instellen, zodat er altijd een minimum aan water blijft staan”, voorziet Dupont.

Volgens buurtbewoners ligt de schuld evenwel niet alleen bij de voetbalclub en komen er geregeld landbouwvoertuigen om clandestien water uit de vijver te halen. “Om dat te beletten, zal het toegangshek aan de kant van de Bieststraat worden gesloten”, kondigt de burgemeester aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.