Na 3.225 dozen kleding, nu ook schooltje in Zuid-Afrika

Samuel Vanhees bij de dozen die klaar staan voor Zuid-Afrika.
Foto Ronny De Coster Samuel Vanhees bij de dozen die klaar staan voor Zuid-Afrika.
Ronsenaar Samuel Vanhees (62) van de vzw Living for Others zet samen met kinesist Johan Hubau en zijn vriendin Nathalie Balcaen zijn schouders onder een ontwikkelingsproject in Zuid-Afrika. "We hopen 75 kinderen van straat te houden", zegt Samuel.

In Kareedouw, in het oosten van Zuid-Afrika helpen ze mee om een schooltje en een medische ruimte te bouwen. "We geven die kinderen al twee keer per week eten. Met het schooltje zorgen we er ook voor dat ze een opleiding krijgen", licht Samuel toe.


Samuels vzw is al jaren actief in Zuid- Afrika. Zelf vloog hij er al 16 keer op eigen kosten naarto. "Het schooltje wordt nu al opgebouwd. Begin maart sturen we een grote container met afwerkingmateriaal, schoolbanken, kleren, speelgoed en keukengerei naar daar."


Living for Others helpt nu al 25 jaar met het opstarten van projecten voor onder meer landbouwers of het geven van kleding en voedsel. "We hebben daar een netwerk met plaatselijke mensen zodat we er zeker van zijn dat de bedeling juist verloopt en er geen kleding wordt doorverkocht. Weet je dat we al 3.225 dozen kleding hebben verstuurd."


De vzw kan een financieel steuntje gebruiken en organiseert op vrijdag 17 februari in zaal 't Kapittel een benefiet met walking diner. Deelnemen kost 30 euro. Reserveren via www.livingfor others.net of 0477/55.74.99.


(MDVR)