N-VA-affiche beklad met naziboodschappen

Alles snel verwijderd dankzij afwasbare campagneborden

Een vandaal heeft de N-VA -kandidaten op het campagnebord een snor aangemeten.
RV Een vandaal heeft de N-VA -kandidaten op het campagnebord een snor aangemeten.
De verkiezingsaffiches van N-VA in de Ommegangstraat in Ronse zijn beklad. Een vandaal tekende Hitlersnorren op de affiches in de voortuin van één van de kandidaten. Ook de boodschap 'Geen 3de rijk in onze wijk' stond te lezen op de campagneborden. 

De dader is duidelijk geen fan van N-VA. Hij of zij vond het daarom nodig om verwijzingen naar het nazisme aan te brengen op de campagneborden van de partij. "We hadden er al rekening mee gehouden dat dit kon gebeuren", zegt communicatieverantwoordelijke David Vandekerkhove (N-VA). "Daarom hebben we geïnvesteerd in afwasbare campagneborden." Ondertussen zien de borden er opnieuw uit zoals het hoort. 

Het ziet ernaar uit dat het vandalisme wel nog een staartje krijgt. "De zoon van één van onze kandidaten heeft het ontdekt. Hij heeft een beetje in paniek de politie verwittigd, dus er zal een onderzoek komen. Omdat de vandaal ook een zin heeft neergeschreven, kan de politie misschien via het handschrift achterhalen wie erachter zit", hoopt Vandekerkhove. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.