Meer dan de helft van pv's in het Frans opgesteld

Opvallende vaststelling bij de Ronsese politie. Nu worden bij de opmaak van pv's een 60% in het Frans opgesteld. Veel voor de faciliteitengemeente Ronse waar men mag veronderstellen dat tussen de 25 en de 30% van de bevolking het Frans als eerste taal heeft. Dat kwamen de gemeenteraadsleden te weten tijdens de toelichting van zonechef Patrick Boel voor zijn mandaatverlenging. Patrick Boel had er echter geen verklaring voor. Voor Erik Tack (Vlaams Belang) zou het evenwel interessant zijn om uit te zoeken wat de redenen kunnen zijn.


In zijn uiteenzetting gaf Patrick Boel nog mee dat zijn korps 58 personeelsleden telt en dat het volzet is, maar dat er geen reserve is. "Maar de extra druk neemt evenwel toe", zegt hij. "We kunnen dit nu oplossen door meer overuren te laten doen. Maar de federale opdrachten nemen evenwel nog toe. We hebben voor de komende jaren toch een aantal aandachtspunten: de cybercriminaliteit, de domiciliefraude, het recherchemanagement en de voorbereiding van het politieplan. Het valt wel op dat veel zaken nu naar het lokaal politieapparaat worden doorgeschoven. Wel houden we er aan om de samenwerking met de omliggende politiezones verder te zetten."


Patrick Boel wees er ook nog op dat de infrastructuur voor het politiekorps goed is en dat er communicatie is naar de bevolking. (MDVR)