Martin duikt één dag in politiek met minister Joke Schauvliege: “Al die dossiers en projecten”

Martin Desmet ging voor YOUCA Day een dag meelopen met Joke Schauvliege.
RV Martin Desmet ging voor YOUCA Day een dag meelopen met Joke Schauvliege.
Martin Desmet uit Ronse mocht donderdag een hele dag in het kielzog van Vlaams minister Joke Schauvliege lopen. In het kader van de Youth for Change and Action (YOUCA) Day kreeg de student van de Da Vinci Campus in Ronse een inkijk in het kabinet van de minister en het Vlaams parlement. Daarna mocht hij een namiddag aan de slag als persmedewerker.

YOUCA, vroeger bekend als Zuiddag, is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Donderdag gingen de jongeren één dag aan de slag bij verschillende bedrijven, organisaties, particulieren en overheden. Het loon dat ze die dag verdienen, schenken ze aan projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden en een aantal projecten in België. 

Voor Martin werd het een interessante dag met minister Schauvliege. “Ik kreeg een rondleiding op het kabinet, het hoofdkwartier van Jong CD&V en in het Vlaams parlement, waar ik bijleerde over de functie van kabinetsmedewerkers en de commissies. Nadien mocht ik zelf aan de slag als persmedewerker. Wat mij vooral is bijgebleven, is het vele werk dat de minister en haar medewerkers dagelijks verrichten. Iedereen is continu in de weer met verschillende dossiers en projecten”, vertelt Martin. 

Martin dook een dag in de politieke wereld.
RV Martin dook een dag in de politieke wereld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.