Lopen door de trouwzaal van het stadhuis en horecazaken: JCI lanceert Urban Trail in Ronse

Enkele JCI'ers testen het loopparcours al eens uit,: in TIO3 mag je uitzonderlijk lopen en wandelen.
Lieke D'hondt Enkele JCI'ers testen het loopparcours al eens uit,: in TIO3 mag je uitzonderlijk lopen en wandelen.
Dwars door het stadhuis lopen, het TIO3 doorkruisen of door je oude school lopen. Op zondag 19 mei kan het allemaal op de Urban Trail van JCI Ronse. “Er zijn voldoende toffe gebouwen in Ronse om een interessante route uit te stippelen.”

Zowat alle grote steden hebben tegenwoordig een urban trail, een loopwedstrijd die de stad niet alleen doorkruist, maar ook dwars door bijzondere gebouwen in de stad gaat. JCI, een groep van jonge ondernemers, lanceert het concept nu ook in Ronse. “We plannen een parcours van zes en elf kilometer”, vertelt Eugénie Carrez. “Het kortste parcours is geschikt voor lopers en wandelaars, de langst route enkel voor lopers.” Het loopevenement is geen wedstrijd, alle lopers leggen het bijzondere parcours af op zijn of haar eigen tempo. “We zullen onder meer door horecazaken lopen, de trouwzaal van het stadhuis, industriële gebouwen die ondertussen een herbestemming hebben gekregen en CC De Ververij. Daar zal op dat moment een tentoonstelling zijn in het kader van de Week van de Amateurkunsten, dus de wandelaars kunnen de Urban Trail combineren met wat kunst. Het is de ideale culturele uitstap, want op 19 mei is het ook Openwervendag: in de voormiddag kan je bijvoorbeeld de nieuwe werf van het zwembad bezoeken, in de namiddag loop je door historische gebouwen”, zegt Hans Everaert. De opbrengst van de Urban Trail gaat naar vzw Amon, een organisatie die jongeren en kinderen opvangt die in een problematische situatie verkeren en een intensieve hulpverlening nodig hebben.

Inschrijven voor het nieuwe loopevenement kan op de website van JCI Ronse. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.