Leerlingen leren spuitje zetten en maken tegelijk kennis met zorgsector

De leerlingen controleren elkaars bloeddruk tijdens de zorgberoepenrally.
Lieke D'hondt De leerlingen controleren elkaars bloeddruk tijdens de zorgberoepenrally.
Jongeren uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs hebben in Ronse kennisgemaakt met zorgberoepen. De leerlingen kregen van verschillende instanties meer uitleg bij uiteenlopende zorgberoepen en konden ook zelf aan de slag tijdens praktische proeven.

Het Beroepenhuis organiseerde in het Vesaliusinstituut voor Verpleegkunde, vzw De Bolster en woonzorgcentrum De Linde de zorgberoepenrally. Via een doorschuifsysteem kwamen de leerlingen bij verschillende zorginstanties terecht waar ze bijleerden over jobs als verpleegkundige, kinderverzorger of kinesitherapeut. De leerlingen konden bovendien zelf ervaren wat een zorgkundige allemaal moet doen. Ze leerden onder andere spuiten zetten, de bloeddruk meten en reanimeren. 

Gedeputeerde Eddy Couckuyt van de provincie Oost-Vlaanderen hoopt dat de jongeren op deze manier hun interesse voor een zorgberoep ontdekken. “Leerlingen maken tijdens de rally kennis met beroepen in de zorg- en welzijnssector. Dat motiveert hen om een zorgrichting te kiezen. Dit jaar is er opnieuw aandacht voor instroom vanuit het ASO, waar de focus meer ligt op de wetenschappelijke en technische kant van zorgberoepen.”  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.