Laat de renners maar komen: laatste paaltjes voor Hotond Brico Cross Ronse gaan de grond in

Vrijwilligers kloppen de laatste palen in de grond.
Lieke D'hondt Vrijwilligers kloppen de laatste palen in de grond.
Er is de laatste weken grote bedrijvigheid aan de Hotond op de grens tussen Ronse en Kluisbergen. Ronse Koerst vzw en SportIDee brengen alles in gereedheid voor de Hotondcross van zondag 7 oktober.

De voorbereidingen voor de Brico Cross Ronse, beter bekend als de Hotondcross, zijn volop aan de gang. De vrijwilligers kloppen de laatste paaltjes van het parcours in de grond, de viptent is bijna opgetrokken en medewerkers brengen alles in gereedheid om de renners en supporters te ontvangen. Ook dit jaar zal dat gebeuren in de typische kuil achter de Hotondmolen. Daar zijn de renners op zo goed als elk punt van het loodzware parcours voortdurend zichtbaar voor de supporters.

Het parcours van de Hotond Brico Cross Ronse is zo goed als klaar.
Lieke D'hondt Het parcours van de Hotond Brico Cross Ronse is zo goed als klaar.

De aanwezigen mogen zich bovendien verwachten aan een mooi deelnemersveld. “Alle toppers staan dit jaar aan de start”, zegt voorzitter van Ronse Koerst Luc Van den Abeele. “Bij de mannen komen zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel, bij de vrouwen zijn Sanne Cant en Marianne Vos aanwezig. Hopelijk worden het sportieve en spannende wedstrijden. Als het weer ook nog eens meevalt en er geen incidenten gebeuren, dan zal de dag voor mij geslaagd zijn.”

Versterking van SportIDee

Nieuw dit jaar is dat de organisatie van de Hotondcross niet enkel in handen is van Ronse Koerst vzw. De organisatoren krijgen versterking van SportIDee, dat ook de Koppenbergcross in Oudenaarde organiseert. “De voorbije jaren werkten we met drie bestuursleden en twaalf verantwoordelijken. Dat is te beperkt om de Hotondcross te blijven organiseren”, verduidelijkt Van den Abeele. “Er komt te veel administratief werk bij kijken. Voor elk kraampje, elke tent en elke installatie heb je attesten nodig en ook het veiligheidsplan is omvangrijk geworden. Dankzij SportIDee vermindert voor ons de administratieve rompslomp.” 

Tienduizend supporters 

Voor de supporters verandert er weinig tot niets. De organisatoren hopen dankzij de samenwerking het potentieel van de Hotondcross optimaal te benutten. “SportIDee brengt sponsors mee uit heel België. We hopen om zo ooit tienduizend supporters te mogen verwelkomen, want daar mikken we al langer op.”

Wie de veldrijders zelf in actie wil zien, kan zondag al om 9.45 uur terecht aan de Hotond. Dan rijden de nieuwelingen hun wedstrijd. Om 10.45 uur zijn de junioren aan de beurt en om 11.45 uur fietsen de beloften hun Hotondcross. In de namiddag is het de beurt aan de dames elite en de heren elite. De dames beginnen er om 13.45 uur aan, de heren starten om 15 uur.

Kaarten voor de Brico Cross Ronse kosten in voorverkoop tien euro en zijn beschikbaar via www.brico-cross.be of www.ronsekoerst.be.  Wie zondag aan de kassa koopt, betaalt twaalf euro. 

Het parcours van de Hotond Brico Cross Ronse.
Brico Cross Ronse Het parcours van de Hotond Brico Cross Ronse.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.