Jongeman slaat vriend neusbreuk na discussie over auto

Illustratiebeeld - De beklaagde wou na een nachtje stappen naar huis rijden, maar het slachtoffer wou dat niet toestaan omdat hij te veel gedronken had.
thinkstock Illustratiebeeld - De beklaagde wou na een nachtje stappen naar huis rijden, maar het slachtoffer wou dat niet toestaan omdat hij te veel gedronken had.
Een twintiger uit Ronse riskeert een celstraf van zes maanden en een boete van vierhonderd euro met probatie-uitstel. De jongeman sloeg een vriend een neusbreuk toen die hem wou verhinderen om dronken in de wagen te stappen.

De feiten speelden zich af na een nachtje stappen op 1 juli. De beklaagde wilde toen met zijn wagen naar huis rijden, maar had te veel gedronken. De burgerlijke partij probeerde dat te verhinderen door onder meer op de passagiersstoel te gaan zitten en te proberen de sleutels van de beklaagde af te nemen. De beklaagde verloor na een tijd zijn geduld en verkocht het slachtoffer een slag, met een neusbreuk tot gevolg. Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van zes maanden en een boete van vierhonderd euro met probatie-uitstel zodat de beklaagde begeleiding kan krijgen rond agressie en impulscontrole.

Geen conflict meer

De advocaat van de beklaagde legt een deel van de verantwoordelijkheid bij de burgerlijke partij. Hij zou volgens de advocaat de slag hebben uitgelokt met zijn gedrag. De beklaagde zelf zegt spijt te hebben en benadrukt dat er ondertussen geen conflict meer is met de burgerlijke partij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.