Jean-François Vanovermeire is de nieuwe voorzitter van sp.a Ronse

Jean-François Vanovermeiren neemt de fakkel over van Freddy Verkruyssen.
rv Jean-François Vanovermeiren neemt de fakkel over van Freddy Verkruyssen.
Jean-François Vanovermeire (33) is de nieuwe voorzitter van sp.a Ronse. Hij volgt de komende vier jaar Freddy Verkruyssen (71) op die de fakkel graag doorgeeft aan de jeugd.

Vanovermeire is sinds 2017 actief bij sp.a en nam bij de verkiezingen in oktober 2018 meteen een belangrijke taak op zich als social mediamanager. “Dat was heel leerrijk. Door de interactie met de Ronsenaars kun je veel leren over het beeld dat er heerst over sp.a”, zegt Vanovermeire. Als kersvers voorzitter wil hij nu eerst de voorbije verkiezingen analyseren. “We moeten kijken wat er is misgelopen. We hebben veel jongeren verloren en we moeten een nieuwe koers uitzetten. Ik wil terug naar de basis van het socialisme.” 

De voorzitter zal bij zijn nieuwe taak de steun krijgen van meer ervaren partijgenoten. Julien Vandenhoucke en Ronny Van Humskerken nemen alvast officieel de rol van ondervoorzitter op zich.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.