Hittemaatregelen in Ronse: fonteinen gaan uit, werktijden worden aangepast

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Nu de temperaturen hun hoogtepunt bereiken, neemt ook het stadsbestuur van Ronse maatregelen. Die hebben betrekking op de werkuren van de stadsarbeiders, de openingsuren van het recyclagepark en de fonteinen in de stad.

Waarnemend burgemeester Ignace Michaux (CD&V) kondigt in overleg met de stadsdiensten enkele hittemaatregelen aan. “Het recyclagepark sluit vandaag om 12 uur en gaat deze namiddag niet meer open. Donderdag en vrijdag gaat het recyclagepark ter compensatie al open om 7 uur, maar het sluit weer om 12 uur. Ook de stadswerklui starten een uur vroeger aan hun dagtaak, zodat ze vroeger kunnen stoppen. We voorzien extra hoofddeksels en zonnecrème zodat we hen kunnen beschermen tegen de zon. Tot slot gaan de fonteinen uit om geen water te verspillen. We willen op die manier ook verhinderen dat mensen verkoeling zoeken in de fonteinen, want bij dit warme weer is er kans op legionellabesmetting.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maxime Vanmaercke

    Wat men ook doet, altijd kritiek. Men zou benauwd zijn om enig initiatief te nemen. Men probeert voor goed te doen, neem dat eens aan. En...moesten overal de bloemenperken kapot zijn, wat zou men dan zeggen:"Ze laten Ronse kapot gaan...???"

  • Linda De Herdt

    Boone Patrick, ik vind het goed dat ze de fonteinen uit zetten. Als er nog maar 1 persoon door zo'n fontein last krijgt van de legionella bacterie, is het hek van de dam. Komt daar nog bij dat het verfrissend kan zijn als je in/onder het water staat, maar als je daarna in de zon gaat zitten, is het veel erger en is het risico op een zonnensteek groter, dus weer een extra risico voor de stad (want dan draagt die de verantwoordelijkheid). De crypte is gratis en verfrissend...

  • Boone Patrick

    Schandalig nu dat het zo warm is, mogen de mensen geen verkoeling gaan zoeken, is weeral Ronse zulle, maar zij mogen wel de bloemetjes water geven, is dat geen verspilling, inwoner van Ronse