Hitte doet fietspad omhoog komen

Het fietspad in de Zonnestraat is bezweken onder de hitte.
Lieke D'hondt Het fietspad in de Zonnestraat is bezweken onder de hitte.
Het fietspad in de Zonnestraat in Ronse heeft het begeven onder de hitte. Een stuk van het wegdek is omhoog gekomen. De zone is ondertussen afgesloten om ongelukken te vermijden. Ook het Vlaams gewest is op de hoogte gebracht, zij zullen instaan voor de herstelling.

“Het is nog maar de tweede keer dat we een dergelijk tafereel meemaken in Ronse”, zegt schepen van Openbare Werken Ignace Michaux (CD&V). “Omdat het asfalt naargelang de weersomstandigheden kan krimpen en uitzetten, is er altijd een uitzettingsvoeg. Bij deze hoge temperaturen was de uitzettingsvoeg klaarblijkelijk niet opgewassen: het asfalt is omhoog gekomen. Een teken dat de warmte die we deze week meemaken, uitzonderlijk is.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.