Herinneringsbos groeit met zeven nieuwe bomen en monument om dierbaren te herdenken

Kunstenaar Jan Leenknegt maakte een monument voor het herinneringsbos.
Lieke D'hondt Kunstenaar Jan Leenknegt maakte een monument voor het herinneringsbos.
Familieleden en vrienden van zes mensen die dit jaar de strijd tegen kanker hebben verloren, hebben een boom geplant in het herinneringsbos in Ronse. Het stadsbestuur plantte ook een symbolische boom voor alle overleden kankerpatiënten en kunstenaar Jan Leenknegt onthulde een monument.

Op het einde van de Drieborrebeekstraat in Ronse groeit een herinneringsbos. Op initiatief van lotgenotengroep SaBel planten familieleden van overleden kankerpatiënten jaar na jaar bomen in het veld. Daar kunnen ze hun dierbaren herdenken en even bezinnen in een natuurlijke omgeving. Kunstenaar Jan Leenknegt onthulde dit weekend een kunstwerk dat ook in het bos komt te staan. Het werk stelt het logo van SaBel voor, maar iedereen kan zelf bepalen wat hij er in ziet. “Bijna iedereen heeft iemand in de familie met problemen. Dit monument is een klein geschenk aan iedereen die een inspanning doet om te vechten voor een beter leven”, vertelt Jan Leenknegt. “Omdat het beeld afhankelijk is van licht, is het op elk moment van de dag anders. Iedereen ziet er ook in wat hij wil, dat maakt het zo mooi.” 

Joris Vandenhoucke, Jan Foulon, Wim Vandevelde en Ignace Michaux plantten in naam van het stadsbestuur een symbolische boom.
Lieke D'hondt Joris Vandenhoucke, Jan Foulon, Wim Vandevelde en Ignace Michaux plantten in naam van het stadsbestuur een symbolische boom.
Het monument verandert naargelang de lichtinval.
Lieke D'hondt Het monument verandert naargelang de lichtinval.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • José Coolsaet

    De mensen die overleden zijn aan een andere zeer ernstige ziekte zoal ALS, even erg als kanker, elk overlijden is er een te veel, tellen hier niet mee... Bijzonder eenzijdig! Discriminatie ten top door het gemeentebestuur! Het bos noemt wel herinneringsbos en bomen planten is altijd positief! Gemeentebestuur: denk ook aan de andere overledenen!