Heraanleg van Broeke komt eraan: nieuw wegdek en voetpaden, fietspaden en gescheiden rioleringen

Broeke is helemaal kapotgereden, maar wordt vanaf 20 mei heraangelegd.
Lieke D'hondt Broeke is helemaal kapotgereden, maar wordt vanaf 20 mei heraangelegd.
De tweede en derde fase van de wegenwerken aan Broeke gaan op 20 mei van start. Na de nutswerken in de eerste fase krijgt de straat nu een grondige make-over met nieuwe voetpaden, fietspaden, parkeerstroken, beplanting, gescheiden rioleringen en een nieuwe wegverharding. De kostprijs van het hele project bedraagt 1.963.892,99 euro.

De Broekestraat in Ronse is helemaal kapotgereden. De situatie is zelfs zo slecht dat de snelheid er is teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Ronse hadden al in 2006 een dossier opgestart om de invalsweg opnieuw aan te leggen, maar door de omvang en complexiteit ervan hebben de omwonenden tot nu moeten wachten op een definitieve oplossing. Die komt er nu in de vorm van een volledige heraanleg van de straat. Er komt een wegverharding in asfalt met parkeerstroken en groene zones, fietspaden, nieuwe voetpaden, verhoogde perrons aan de bushaltes, gescheiden rioleringen en duurzame ledverlichting en accentverlichting aan de zebrapaden. Het hele project zal een kleine 2 miljoen euro kosten, de stad betaalt 325.029,70 van dat bedrag. Het overige budget komt van het Agentschap Wegen en Verkeer en Aquario. 

3 fasen

De heraanleg van Broeke gebeurt in drie fasen. De eerste, waarin de nutswerken worden uitgevoerd, is al achter de rug. Fase twee start op 20 mei. Dan pakt de aannemer het kruispunt tussen Broeke en de Glorieuxlaan aan. Het verkeer dat uit het zuiden komt, zal een omleiding moeten volgen via de Wolvestraat, Hogerlucht en de Ommegangstraat. In de omgekeerde richting is er een omleiding via de Kruisstraat, A. Delhayeplein, Zonnestraat, César Snoecklaan, Leuzesesteenweg en Viermaartlaan. In de derde fase is de rest van Broeke aan de beurt. Verkeer uit het noorden volgt dan dezelfde opleiding, verkeer uit het zuiden kan via de Glorieuxlaan, Broeke, Kammeland, Hogerlucht en de Ommegangstraat omrijden. Het vrachtverkeer zal ruimer moeten omrijden en wordt niet door het centrum van de stad geleid. De politie zal extra controles uitvoeren. De werken zullen 150 werkdagen in beslag nemen.

Open communicatie

Omdat de wegenwerken onvermijdelijk hinder met zich meebrengen voor de omwonenden, wil schepen van Openbare Werken Igance Michaux (CD&V) inzetten op een open communicatie. Tijdens een infovergadering hebben de buurtbewoners tekst en uitleg gekregen bij de plannen. Ook tijdens de werken wil de schepen vlot communiceren. Dat zal gebeuren via de website van de stad en via het Agentschap Wegen en Verkeer. Wie vragen heeft, kan ook contact opnemen via td@ronse.be, mobliteit@ronse.be of info@wannijn.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.