Geen Decadance meer voor Bart De Kegel, wel ‘Caplette’ in D’Hoppe

Bart De Kegel houdt sinds deze zomer Caplette open in D'Hoppe.
Lieke D'hondt Bart De Kegel houdt sinds deze zomer Caplette open in D'Hoppe.
Bart De Kegel (55) trekt dit weekend de deur van de bekende club ‘Decadance’ in de Overpoort in Gent achter zich dicht, maar hij weet al waar zijn herwonnen vrije tijd naartoe zal gaan. De Kegel opende afgelopen zomer het café ‘Caplette’ in Vloesberg, vlak bij Ronse, en wil er de streek doen herleven voor jong en oud.

Na 22 jaar in het nachtleven heeft Bart De Kegel een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wil het vroegere ‘La Chaplette’ in D’Hoppe, een gehucht van Vloesberg, nieuw leven inblazen. Daar baat hij al elf jaar twee vakantiewoningen uit en zo leerde hij het pand kennen. 

“Begin dit jaar informeerde ik naar dit pand, want het bleek al vijftien jaar leeg te staan. Ik hoorde dat het te koop stond en dus besloot ik het te kopen. Afgelopen zomer hebben we er al een zomerbar van gemaakt in de tuin omdat er binnen nog te veel werk was”, legt De Kegel uit. “Dat was al een groot succes en ondertussen is ook het café klaar voor de koudere dagen.” Het vroegere  ‘La Chaplette’ is ondertussen ‘Caplette’ geworden.

“Pagina’s vol ideeën”

Het café is, in tegenstelling tot Decadance in Gent, voor een breed publiek. Geen typische house- en technomuziek, maar wel een gezellige setting waar het hele gezin kan genieten. “Na jaren in het nachtleven is dit de nieuwe uitdaging die ik nodig heb”, duidt De Kegel. “Ik heb al pagina’s vol ideeën voor de zaak. We hebben een succesvolle halloweentocht met meer dan vijfhonderd deelnemers achter de rug, we plannen een fakkeltocht met vuurartiesten voor Music For Life en er komt een kerstmarkt op 22 en 23 december.” 

Bovendien heeft het pand ook een feestzaal. Die moet tegen de jaarwisseling klaar zijn. Vanaf dan kunnen er ook trouwfeesten, verjaardagsfeesten of dansfeesten plaatsvinden in Caplette. 

Meer glans voor D’Hoppe

Een deel van de activiteiten in en rond Caplette zullen een samenwerking zijn met andere horecazaken uit D’Hoppe. Door samen te werken, wil De Kegel de streek opnieuw wat meer glans geven. “Toen mijn vader jong was, was D’Hoppe heel populair voor dansfeesten. Het was eigenlijk de Overpoort van die tijd”, lacht De Kegel. “Het zou mooi zijn als we de streek kunnen doen herleven, al is het niet de bedoeling om de Overpoort naar hier te halen natuurlijk. Hier mikken we op een breed publiek, met activiteiten voor jong en oud. We willen toeristische wandelroutes uitstippelen, kroegentochten organiseren, een retrokoers of zelfs een zeepkistenrace houden.” 

De Kegel heeft ondertussen samen met enkele andere zaken en geïnteresseerde inwoners de vzw D’Hoppe Bergop opgericht om al deze activiteiten in goede banen te leiden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.