Facebookbericht stelt CD&V Ronse in slecht daglicht

Dit Facebookbericht verscheen op de pagina 'Ronse Renaix Réunis'.
RV Dit Facebookbericht verscheen op de pagina 'Ronse Renaix Réunis'.
Er circuleert een vreemd en opvallend bericht op Facebook waarin de Ronsese CD&V-kandidate Safia Marzouki zou beweren dat CD&V tegen abortus, euthanasie en homoseksualiteit is. Het valse (?) bericht staat te lezen op de Facebookpagina van ‘Ronse Renaix Réunis’. Marzouki benadrukt zelf dat ze niet de auteur is van het bericht.

‘Ronse Renaix Réunis’ wil naar eigen zeggen Ronse verenigen in plaats van verdelen, maar het bericht dat de beheerder op de pagina plaatste waarin wordt gesteld dat CD&V tegen abortus, euthanasie en homoseksualiteit is, doet toch eerder het omgekeerde. Marzouki reageert enkel kort op de heisa. “Het klopt niet dat ik dat bericht heb geschreven”, benadrukt de CD&V-kandidate.

CD&V distantieert zich van wat er in het bericht staat en benadrukt eveneens dat Marzouki niet de persoon is die het bericht heeft geschreven. “Safia heeft ons verzekerd dat ze niets te maken heeft met het bericht dat circuleert op Facebook. Het strookt ook niet met wie Safia is. Bij ons staat ze gekend als iemand die mensen wil verbinden, niet tegen elkaar opzetten. Wij blijven achter Safia staan en zijn ervan overtuigd dat het bericht niet van haar hand is”, zegt CD&V-voorzitter Patrice Dutranoit. Hij denkt dat iemand het bericht heeft vervalst en wil het zo snel mogelijk offline laten halen. “Al blijkt dat bij Facebook niet zo gemakkelijk te zijn. Het probleem is ook dat we niet weten wie er achter de groep ‘Ronse Renaix Réunis’ zit. We zouden een klacht kunnen indienen, maar ik vrees dat dat niet veel effect zal hebben.”

CD&V-kandidate Safia Marzouki benadrukt dat ze het bericht niet heeft geschreven.
Ronny De Coster CD&V-kandidate Safia Marzouki benadrukt dat ze het bericht niet heeft geschreven.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.