Etixx Classic wijkt af van klassieke wegen

De organisatoren van Etixx Classic.
Foto Didier Verbaere De organisatoren van Etixx Classic.
Op zaterdag 29 april wordt de 9de editie van de Etixx Classic gereden. De organisator van de unieke fietstochten van 25 tot 200 kilometer veranderde haar naam van Davitamon naar Etixx en volgt zo het, professionele, parcours van Marc Coucke. De ingrediënten blijven echter onaangetast.

"De fietsers een vlotte en aangename dag aanbieden op een uniek parcours en met oog voor plezier en milieu blijven onze voornaamste uitdagingen", zegt woordvoerder Bert Vertriest van de organiserende Wielervrienden Nazareth. Dat unieke parcours mag je letterlijk nemen. "We doorkruisen de Vlaamse Ardennen en Henegouwen, maar wijken af van de klassieke banen. Geen enkele afstand volgt hetzelfde traject zodat het nooit echt druk wordt op de weg. En verwacht geen Kwaremont of Taaienberg. We schotelen de deelnemers pareltjes zoals Bosseveld, Delfdries of Hellenhoek voor", belooft Bert.

Oog voor milieu en recyclage

Onderweg wordt de innerlijke mens verwend met sporthapjes en drankjes, fruit en energierepen. Elke deelnemer krijgt ook een goodie bag met lekkers aan de aankomst. En er is veel oog voor milieu en recyclage. Ze kregen er zelfs de award van meest milieubewuste sportevenement van Vlaanderen voor.


Starten kan zaterdag aan de gemeentelijke sporthal van Nazareth in de Drapstraat vanaf 7 uur. Alle info op www.etixxclassic.be. (DVL)