Eerste wijnbeurs meteen schot in de roos

Eric De Koekelaere en Paul Plasmans geven uitleg bij de Michelbeekse wijn van landgoed Dorrebeek.
Foto Marc De Venter Eric De Koekelaere en Paul Plasmans geven uitleg bij de Michelbeekse wijn van landgoed Dorrebeek.
De eerste wijnbeurs in zaal COC was afgelopen weekend een schot in de roos. Initiatiefnemers Pascal Delfosse, Ignace Michaux en Thierry Martin wisten 22 binnen- en buitenlandse wijnboeren te strikken.

"Er is heel wat enthousiasme onder de bezoekers. Ze kunnen niet alleen proeven, maar ook iets te weten komen over de wijngaard en de procedés die worden toegepast", zegt Michaux. Eric De Koekelaere, slager uit Elst, is ook de trotse eigenaar van landgoed Dorrebeek, een wijnhaard van een 2 hectare in Michelbeke. "Aan de reacties van de bezoekers te merken, valt onze Dorrebeek goed in de smaak", zegt Eric, die samen met Paul Plasmans de wijnliefhebbers laat proeven van een witte en rode wijn. "Hier bewijzen we dat we ook in de heuvels van de Vlaamse Ardennen goeie wijn kunnen produceren. We kregen veel positieve reacties."


Anne-Françoise Morel en haar mama laten zich adviseren door Eric en Paul. "Een wijnbeurs als deze zet Ronse nog meer op de culinaire kaart", zegt Anne-Françoise. "De wijn van Dorrebeek kan gerust de vergelijking doorstaan met Franse wijnen. We kijken al uit naar de volgende editie van de wijnbeurs", voegt ze er nog aan toe. (MDVR)