Eerder veroordeelde drugdealer riskeert nu celstraf van drie jaar en drie maanden: “Het drugmilieu laat je niet zomaar los”

Illustratiebeeld - De man dealde cocaïne en cannabis.
shutterstock Illustratiebeeld - De man dealde cocaïne en cannabis.
Ondanks vier eerdere veroordelingen, waaronder drie voor het dealen van drugs, heeft Ronsenaar T.P. (32) zich opnieuw voor de rechter moeten verantwoorden. Deze keer werd hij betrapt terwijl hij cocaïne en cannabis verkocht. “Het drugmilieu laat je niet zomaar los.”

Eerdere veroordelingen en een celstraf van 18 maanden weerhouden de 32-jarige Ronsenaar er niet van drugs te dealen. Volgens zijn advocaat omdat hij te veel schulden heeft. “Het drugmilieu laat je niet zomaar los. Mijn cliënt heeft nog openstaande schulden in het milieu en zowel hijzelf als zijn gezin worden bedreigd. Daarom heeft hij opnieuw een handel opgezet. Hij wilde het geld ook gebruiken om zijn boetes af te betalen en zijn gezin te onderhouden.” 

 De advocaat vraagt aan de rechtbank om zijn cliënt nog een kans te geven op een mooie toekomst. Het Openbaar Ministerie is strenger voor de beklaagde. De procureur vordert een celstraf van drie jaar en drie maanden en een boete van 8.800 euro. De rechter oordeelt op 15 april.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.