Eens binnenkijken bij echte vaklui? Dat kan tijdens de Erfgoeddag in Ronse

Archiefbeeld - De drukpers in CC De Brouwerij is één van de blikvangers op Erfgoeddag in Ronse.
Foto Ronny De Coster Archiefbeeld - De drukpers in CC De Brouwerij is één van de blikvangers op Erfgoeddag in Ronse.
Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van vakmanschap. Onder het motto ‘Hoe maakt u het’ nodigen vaklui iedereen op zondag 28 april uit om een kijkje te komen nemen in hun atelier. In Ronse kun je op acht locaties terecht.

Het Must, het museum voor textiel, zet de deuren open van 10 tot 18 uur. Je kan er zelf verhalen over vakmanschap laten digitaliseren en delen in de erfgoedbank van de Vlaamse Ardennen. Er zijn ook doorlopend demonstraties op de weefgetouwen en er is muzikale omkadering met een drankje op de binnenkoer van de Hoge Mote.

Iets verderop, in CC De Brouwerij, geven Hubert De Doncker en Luc Verchueren demonstraties op een antieke drukpers. Zij beginnen eraan om 14 uur.

Elisabeth en Jan Leenknegt geven in hun ateliers in de Fostierlaan 8-10 en Savooistraat 133 een blik achter de schermen van de glaskunst. Elisabeth is gespecialiseerd in modejuwelen, trouwringen, verlovingsringen en het upcyclen van goud en diamanten. Zij vertelt de bezoekers er alles over tussen 10 en 16 uur. Jan zal zondag van 10 tot 18 uur uitleg geven over glas-in-loodramen en glassculpturen.

In de Populierstraat 13 zetten twee vakmensen de deuren open. Je kan tussen 14 en 18 uur terecht bij Libelia De Splenter voor een demonstratie van ambachtelijk keramiek, bij microbrouwerij Keun leer je dan weer alles over het Ronsese bier Keun. De brouwerij is doorlopend open tussen 14 en 18 uur. Om 14.30 en 16.30 uur zijn er rondleidingen in de brouwerij en het hopveld. 

Het keramiekhof in de Boekzitting 40 kun je tussen 10 en 17 uur de wereld van keramiek ontdekken en tot slot organiseert Toerisme Ronse een art-decowandeling door de stad. Deze duurt van 14 tot 16 uur, inschrijven kan bij de dienst Toerisme.

Alle informatie over Erfgoeddag vind je op www.erfgoeddag.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.