Eén op drie rijdt te snel op Leuzesesteenweg in Ronse

Ronny De Coster
Agenten die tijdens de flitsmarathon met de snelheidsmeter langs de Leuzesesteenweg stonden, hebben daar een wel héél haastige bestuurder betrapt: maar liefst 118 kilometer per uur was daar de topsnelheid. De overtreder was lang niet alleen: één op de drie ging te snel door de zone-vijftig op de Leuzesesteenweg.

Nog twee anderen reden ook meer dan dubbel zo hard dan de toegelaten vijftig kilometer per uur. Uiteindelijk zijn op de Leuzesesteenweg zestig van de 178 gecontroleerde auto’s en vrachtwagens geflitst. Dat is dus ruim één op drie.

De politie van Ronse heeft tijdens de flitsmarathon 2.122 auto’s op hun snelheid gecontroleerd. De controles begonnen woensdagochtend om 6 uur en hebben 24 uur geduurd. Op de Elzeelsesteenweg (zone-50) ging 3,6 procent te snel, aan Hogerlucht 4,6 procent , in de Ommegangstraat 7,4 procent en op de Ninoofsesteenweg 0,9 procent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.