Container vol medisch materiaal voor Tanzania

Vzw Anata stuurt een container vol met medische hulpgoederen naar het Karatu District in Tanzania.
Foto Ronny De Coster Vzw Anata stuurt een container vol met medische hulpgoederen naar het Karatu District in Tanzania.
Vzw Anata uit Ronse en de Private Stichting John Schrooten uit Leuven slaan de handen in elkaar en sturen een container vol medische hulpgoederen naar Tanzania. Ingenieur Karen Christiaens zag met eigen ogen het gebrek aan medisch materiaal in het land. "Hoewel het niet mijn branche is, kon ik niet anders dan er iets aan doen."

In het dagelijkse leven helpt Karen Christiaens van de Private Stichting John Schrooten boeren uit het Karatu District in Tanzania om zelfredzaam te worden op economisch en ecologisch vlak. Nu maakt ze een zijsprongetje en wil ze de medische situatie in het gebied verbeteren.


"Ter plaatse zagen we het gebrek aan medisch materiaal, we besloten er iets aan te doen. We namen contact op met vzw Anata en zij hielpen ons om het nodige materiaal bij elkaar te krijgen", legt Christiaens uit. De twee verenigingen schenken nu een container vol rolstoelen, bedden, couveuses, monitors en elektrocardiografen.


"Dat materiaal kregen we van verschillende rusthuizen en de oude vleugel van het Maria-Middelaresziekenhuis in Gent", vertelt Rita Loterman van Anata. Als alles goed gaat, komt de container op 15 januari aan in Karatu District. Daarna kan het materiaal verdeeld worden over de verschillende gezondheidsposten en het ziekenhuis. (LDO)