Exclusief voor abonnees

Celstraf met uitstel en twee jaar rijverbod voor spookrijdende militair die Ronsenaar doodrijdt: “We voelen weinig medeleven van de dader”

Archiefbeeld. Rechts de bestelwagen van slachtoffer Stephan Deriemaeker, links de auto van de spookrijder op de N60.
Ronny De Coster Archiefbeeld. Rechts de bestelwagen van slachtoffer Stephan Deriemaeker, links de auto van de spookrijder op de N60.
Een jaar cel met uitstel, een rijverbod van twee jaar en een boete van achtduizend euro. Dat is de straf die Ronsenaar B.L. krijgt voor het zware verkeersongeval dat hij heeft veroorzaakt op de N60 in Oudenaarde. Ronsenaar Stephan Deriemaeker (51) kwam om het leven bij het ongeval. Zijn familie reageert verslagen: “Voor ons is dit moord. Hij had zo veel alcohol gedronken en is toch nog doelbewust in zijn auto gestapt.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonarda Van Opbroecke

  En de straffen worden steeds maar lichter. Is dit nog normaal!!!

 • Paul Philippaerts

  Een geweldige justitie toch. Geen straf en de boete hoe hoog ook, betekent ook niks als de man aan den dop is. En een rijverbod kunnen ze dat nu al controleren. Heel weinig kans dat ze hem tegen houden, die kan dus lustig blijven rondrijden.

 • Martin Van Brempt

  Hopelijk gaat het OM in beroep tegen deze belachelijke, veel te lage straf. Onvoorstelbaar hoe dronkaards beschermd worden.