Buschauffeur naar ziekenhuis na rake klappen van agressieve reiziger in Ronse

rr
Een buschauffeur van De Lijn is woensdag op de Glorieuxlaan in Ronse hard aangepakt door  een agressieve reiziger. Het slachtoffer kreeg slagen in het gezicht en een trap op de keel. De man moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Het incident speelde zich woensdagmiddag af aan de bushalte bij de het Algemeen Ziekenhuis Glorieux nadat de bus werd opgehouden door een vrachtwagen die aan het lossen was. De chauffeur van de autobus stapte uit om er zich van te vergewissen hoelang hij zou moeten wachten.

Trap op de keel

Een jongeman die deel uitmaakte van een groepje allochtone jongeren, volgde hem en werd agressief. De kerel spuugde de chauffeur in het gezicht en gaf hem enkel rake klappen op het hoofd en een harde trap op de keel. Daarna sloeg de agressor op de vlucht, samen met het groepje waarmee hij aan het station in de bus was gestapt. 

Voorbijgangers hielpen de gewonde chauffeur. De man is het ziekenhuis binnengedragen. Hij kon dezelfde avond nog naar huis, maar is voor onbepaalde tijd werkonbekwaam.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michael laeremans

  Nog veel berterchap collega! En dat is èèn van de reden waarom de lijn geen personeel meer vindt ! Respect voor ons is heel ver weg tegenwoordig.

 • thomas david

  Vlaams Belang heeft mijn stem, de rest weigert er toch iets aan te doen dus rest er mij geen andere optie

 • Paul Philippaerts

  Ja maar justitie die vinden dat een chauffeur dat soort praktijken maar moet tolereren dat hoort bij zijn beroep. In deze tijd en met zoveel vreemdelingen met andere gewoontes moet dat kunnen. Dat is gewoon de gewone gang van zaken vanaf nu.

 • Walter De Vuyst

  Waar komt dit verhaal vandaan ? Deze samenvatting is erg wazig , bovendien wordt geen enkele bron vermeld en zijn de feiten waarschijnlijk niet gecontroleerd op echtheid .Indien dit wel het geval is verdient de dader een strenge straf , maar in principe mag ook de bestuurder van de lijn zijn bus niet verlaten om veiligheidsreden . Ook de chauffeur van de vrachtwagen is in de fout gegaan door te laden en lossen voor een bushokje .

 • Carlo Pollart

  Vreselijk, maar ook als je in 'het hoofd' van de dader probeert te kijken heb ik al even weinig begrip: dus de chauffeur gaat poolshoogte nemen waarom de bus zolang moet wachten, het groepje allochtonen stapt mee uit, volgt hem en.. slaat hem? Dus het was blijkbaar zijn 'schuld' dat die vrachtwagen daar stond in hun hoofd.. Zò 'redeneren' zij dus: het is altijd iemands "schuld' en hij zal ervoor boeten.