Bijna miljoen subsidie voor zwembaden

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt 694.505 euro vrij voor de bouw van het nieuw zwembad in Ronse. Ook Brakel, dat het zwembad wil renoveren, krijgt daarvoor 253.091 euro van de minister.

In 2015 trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit voor zwembaden. De vraag bleef echter hoog. De minister lanceerde daarom in juni vorig jaar een tweede oproep. Ook Ronse diende een dossier in. Dat werd samen met 36 andere aanvragen onder de loep genomen door een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, ...


De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking, toegankelijkheid, ... en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. Het dossier Ronse kreeg een score van 70 punten en kan zo rekenen op een subsidie van 694.505 euro. Brakel kreeg 83 op 100 op het rapport en verdient daarmee 253.091 euro steun om het verouderde zwembad te moderniseren. (DCRB)