Bezwarenbundels tegen tracé N60 symbolisch overhandigd

Foto Ronny De Coster
Bezwaren tegen de doortrekking van de N60 konden tot gisteren worden ingediend. Een aantal actiecomités uit verschillende stadsdelen deden dat gisterenmorgen 'symbolisch'.

Schepenen Ignace Michaux en Joris Vandenhoucke namen het bezwarenbundeltje in naam van het stadsbestuur in handen. "We willen zeker niet het stadsbestuur met onze actie in een slecht daglicht stellen", zegt Butch Lauwerier, de voorzitter van het actiecomité 'Trek geen streep door Ronse'.


"Maar we willen gewoon onze bezorgdheid uiten over de enorme impact die dit tracé voor Ronse heeft. De missing link trekt als het ware een betonnen streep aan de rand van het stadscentrum. Weet je dat alleen al een 150 mensen in hun bezwaar hun bezorgdheid hebben geuit over de geluidsoverlast."


Ook Frank Vercleyen van het actiecomité vindt het niet kunnen dat er voor de doortrekking een fenomenaal bedrag van 165 miljoen euro wordt voorzien. "De oplossing is de aanleg van een 'missing link' die ruim rond de stad gaat en stukken minder zal kosten." Beide schepenen beloofden de bezwaren aan burgemeester Luc Dupont te overhandigen en het in het schepencollege van maandagavond grondig in te zien. (MDVR)