Bestuurder denkt dat hij van seingever rood licht mag negeren, maar moet wel voor de politierechter verschijnen

Archiefbeeld - De bestuurder negeerde in de Kruisstraat het rode licht.
Ronny De Coster Archiefbeeld - De bestuurder negeerde in de Kruisstraat het rode licht.
Het negeren van het rode verkeerslicht aan de Kruisstraat in Ronse heeft voor een bestuurder een staartje gekregen in de politierechtbank. De man was er nochtans van overtuigd dat hij mocht doorrijden omdat de Hotondcross aan de gang was en er een seingever aan het kruispunt stond.

Het kruispunt was tijdens de Hotondcross deels afgesloten met dranghekken zodat het doorgaand verkeer de Zandstraat niet kon inrijden. Omdat er op het kruispunt een seingever stond en de auto’s voor hem ook door het rode licht reden, besloot de bestuurder niet te wachten op een groen licht. “Volgens mij heeft mijn cliënt juist geredeneerd”, vertelt de advocaat van de bestuurder in de politierechtbank. “De bevelen van bevoegde personen gaan voor op de verkeerslichten, dus ik vraag de vrijspraak.” De politierechter is het niet eens. De seingever stond volgens hem gewoon aan het dranghekken en was niet bezig het verkeer te regelen. Hij legt de bestuurder een rijverbod van 15 dagen en een boete van 480 euro op.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Raes

    Het verkeer regelen is inderdaad, werk voor de politie, maar de politie heeft zou ook eens moeten kijken naar de fietsers, in Ronse rijden meer fietsers op het voetpad dan op de weg, onlangs ben ik bijna omver gereden, als antwoord krijg je dan nog, kijk waar je loopt, in ieder geval, als ik dat nog eens tegen kom, zal die fietser zeker niet meer moeten rijden met die fiets, meer respect voor de voetgangers?

  • KOEN HAESAERTS

    Een seingever mag het verkeer toch niet regelen? Enkel politie mag dat.