Asbest vrijgekomen bij brand van leegstaand winkelpand in Wijnstraat in Ronse: brandweer vraagt om ramen en deuren te sluiten

-
RV -
Bij een felle brand  in een leegstaand handelspand aan de Wijnstraat in het centrum van Ronse is vanavond asbest vrijgekomen. De brandweer en het stadsbestuur hebben aan bewoners in een straal van 50 meter rond het kruispunt van de Wijnstraat met de Begijnhofstraat gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Voorbijgangers sloegen alarm toen ze rond kwart voor zeven rook zagen opstijgen van onder de dakbedekking van het winkelpand op de hoek van de Wijnstraat en de Begijnhofstraat.

 Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. De brandweer kon beletten dat het vuur oversloeg naar aanpalende panden, maar het getroffen gebouw liep wel zware averij op. 

“Het gaat om een leegstaand gebouw dat nog maar pas was verhuurd. Het zou vanaf 1 december gebruikt worden voor een popupwinkel. De nieuwe huurder zou vandaag nog ter plaatse zijn geweest, maar op het moment van de brand was niemand aanwezig” , weet de Ronsese burgemeester Luc Dupont. 

Perimeter van 50 meter

Bij de brand is asbest vrijgekomen van de dakbedekking. Daarom heeft de brandweer een perimeter van 50 meter voorzien en aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. “De verspreiding van asbest is wel zeer plaatselijk“, zegt de burgemeester. “De brandweer spuit de straat in de omgeving van het uitgebrande gebouw schoon. Er is geen verder gevaar”, besluit de burgemeester.

De Wijnstraat blijft wel nog afgesloten voor alle verkeer. De oorzaak van de brand is niet gekend.

De vlammen sloegen door het dak.
RV De vlammen sloegen door het dak.
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francinne Declerque

    De verspreiding Van asbest is zeer lokaal ? Met dergelijke wind ? En asbest dat in brand staat verspreid zeer fijn stof, 1 partikel in je longen en jaren later heb je het zitten.

  • Van Eersel Guy

    Geen paniek, niet schadelijk!