Archeologisch onderzoek de Vrijheid is afgerond

Archiefbeeld - Fase per fase hebben de archeologen de verschillende zones van de Vrijheid onderzocht.
Foto Ronny De Coster Archiefbeeld - Fase per fase hebben de archeologen de verschillende zones van de Vrijheid onderzocht.
De archeologen die in Ronse de afgelopen maanden het historisch stadsdeel de Vrijheid hebben onderzocht, zijn sinds deze week uit het straatbeeld verdwenen. Fase per fase legden ze de geschiedenis van Ronse bloot in verschillende zones rond de Kleine Markt, maar het veldonderzoek is nu afgerond.

Nu de heraanleg van de Vrijheid ver is gevorderd, is ook het archeologisch veldonderzoek afgerond. De archeologen van Solva spendeerden verschillende maanden in de Vrijheid en ontdekten er onder meer middeleeuwse straten, klokkenovens, funderingen van het kapittelhuis, sporen van de grote stadsbranden op het einde van de 15de en het midden van de 16de eeuw, maar ook van de vroegste bewoning in de Vrijheid in de 12de eeuw.

Albert I-park 

Maandag kan de aannemer starten met de rioleringswerken en de heraanleg van de Kerkhofweg. Als alles goed gaat, zijn de Kapittelstraat, Kerkhofweg en de waterbakken klaar in november. Ook het Albert I-park krijgt nog een make-over. Op het einde van november zal het Albert I-park klaar zijn om opnieuw aangeplant te worden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Denis Ysebaert

    Eindelijk en tot wat gediend?