Albert Heijn opent winkel in Ronse: “Extra jobs en boost voor Shopping Plaza”

Winkelmanager Christine Drielinck samen met franchisenemers Jean-Paul Fraeyman en Inge Vanluchene.
Lieke D'hondt Winkelmanager Christine Drielinck samen met franchisenemers Jean-Paul Fraeyman en Inge Vanluchene.
Onder grote belangstelling is in Ronse een nieuwe vestiging van Albert Heijn geopend. Voortaan kunnen Ronsenaars in het Shopping Plaza in de César Snoecklaan terecht voor boodschappen in de populaire Nederlandse supermarkt.

Ondernemers Jean-Paul Fraeyman en Inge Vanluchene hebben Albert Heijn naar Ronse gehaald. Woensdagvoormiddag openden ze hun tweede winkel, want ook in Roeselare hebben de franchisenemers al een vestiging. “We hebben als één van de eersten een Albert Heijn geopend in België en zijn ontzettend blij dat we nu een nieuwe kruidenierswinkel kunnen openen in Ronse. De winkel ziet er prachtig uit en de klanten zullen hier met plezier komen winkelen. We willen een persoonlijke kruidenier zijn, met een persoonlijke service en een verrassend assortiment aan Hollandse prijzen”, vertellen Fraeyman en Vanluchene.

Het lintje van de Albert Heijn is doorgeknipt: de klanten zijn welkom.
Lieke D'hondt Het lintje van de Albert Heijn is doorgeknipt: de klanten zijn welkom.

Dialooggarantie

In de nieuwe supermarkt vinden bezoekers op een oppervlakte van 1.400 vierkante meter zo’n 14.000 artikels. Christine Drielinck, die als winkelmanager de dagelijkse leiding over de supermarkt heeft, is trots op de nieuwe zaak. “In onze Albert Heijn is er een dialoog- en kwaliteitsgarantie. Dat wil zeggen dat klanten ons altijd mogen aanspreken als er producten zijn die ze missen in de winkel. Dan bekijken we of we ons assortiment kunnen uitbreiden.” Kenmerkend aan Albert Heijn is het diverse aanbod aan producten. “We hebben Belgische producten in huis, zoals een chateaubriand voor de bourgondiërs onder ons, maar ook de typisch Nederlandse artikels zoals vla, bloemen en biologische producten zullen in Ronse te koop zijn. Die zullen we ook meer en meer promoten”, vertelt Drielinck. 

“Mooi en gezellig”

Heel wat nieuwsgierigen stonden woensdagvoormiddag nog voor de officiële opening voor de deur van Albert Heijn. Ze konden niet wachten om de nieuwe winkel te ontdekken. Onder hen ook Carine Temmerman en Stephan De Clercq uit Oudenaarde. “We gaan vaak naar Albert Heijn, omdat we daar typisch Nederlandse producten kunnen kopen die we nergens anders vinden. Vroeger konden we terecht in de Albert Heijn in Oudenaarde, maar die is ondertussen verdwenen. Daarom zijn we uitgeweken naar Deinze, maar we zijn heel blij dat er nu een winkel is in Ronse. Het is trouwens een mooie en gezellige winkel”, vertellen ze.

Heel wat nieuwsgierigen stonden al klaar om de winkel te ontdekken.
Lieke D'hondt Heel wat nieuwsgierigen stonden al klaar om de winkel te ontdekken.

“Boost voor Shopping Plaza”

Het stadsbestuur van Ronse is ook in de wolken met de komst van de supermarkt. “De supermarkt creëert werkgelegenheid voor vijftig mensen en zal een boost zijn voor de site Shopping Plaza. Deze hoek van het winkelcentrum stond al enkele maanden leeg, maar de Albert Heijn zal de andere winkels versterken. Ook mensen van buiten Ronse zullen de weg vinden naar de supermarkt”, zegt schepen van Lokale Economie Brigitte Vanhoutte (N-VA).

De nieuwe Albert Heijn zal op maandag open zijn van 12.30 tot 20 uur. Van dinsdag tot zaterdag kan je er terecht tussen 8 en 20 uur, op zondag is de winkel open van 9 tot 12.30 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.