37 maanden cel voor Ronsenaar die schoonouders van zijn dochter aanvalt

De man moest zich in de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden.
Ronny De Coster De man moest zich in de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden.
Een 46-jarige Ronsenaar is veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden, waarvan 19 maanden effectief. De man moet naar de cel omdat hij de toenmalige schoonouders van zijn dochter heeft aangevallen en een messteek heeft toegediend aan haar schoonvader.

De feiten dateren van 9 november 2018. De dochter van de man komt die dag samen met haar schoonmoeder wat spullen ophalen. De man stapt op de schoonmoeder af en geeft haar een slag op haar slaap. Even later bedreigt hij haar met een mes. De vrouw belt in paniek de hulpdiensten en haar man op, die onmiddellijk ter plaatse komt. De messentrekker richt dan zijn woede op de schoonvader en haalt uit met zijn mes. De schoonvader kan zich op tijd omdraaien, maar krijgt het mes in de rug. Pas als de broer van de 46-jarige Ronsenaar en de politie arriveren, komt de man tot bedaren. De rechtbank tilt zwaar aan de feiten en legt de man nu een celstraf van 37 maanden op. Voor 18 maanden van de straf krijgt hij uitstel als hij zich onder andere laat begeleiden voor zijn agressie en alcoholproblematiek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.