27 amokmakers opgepakt en 19 GAS-boetes uitgeschreven in Ronse

De politie van Ronse voert de strijd tegen overlast veroorzakende hangjongeren op.
Ronny De Coster De politie van Ronse voert de strijd tegen overlast veroorzakende hangjongeren op.
De politie in Ronse heeft de voorbije maand 27 jongeren opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. 19 onder hen kregen een GAS-boete.

De taalgrensstad wordt al een maand geconfronteerd met flink wat overlast door jongeren die voetzoekers gooien. “Onze diensten hebben in die periode een honderdtal jongeren gecontroleerd en geïdentificeerd. In totaal werden 27 onder hen opgepakt voor ordeverstoring”, zegt Patrick Boel, chef van de politie Ronse.

“Bij minderjarigen hebben we de ouders verzocht de jongeren op te halen en werden zij ingelicht over het wangedrag van hun kind. Zij en hun ouders zullen nog individueel worden opgevolgd door de preventiedienst”, zegt de politiebaas.

19 GAS-boetes

Tegen 19 personen heeft de politie een GAS-pv opgesteld. Minderjarigen kunnen een maximumboete krijgen van 175 euro of een gemeenschapsdienst van maximaal 15 uur. Meerderjarigen betalen tot 350 euro of moeten een gemeenschapsdienst van maximaal 30 uur doen. “Wij volgen deze problematiek zeer nauwgezet op”, verzekert Patrick Boel.