18,5 meter hoge kerstboom op Grote Markt Ronse

Koppel bracht boom 35 jaar geleden in klein zakje mee uit Ardennen

Met vereende krachten kon de kerstboom op de juiste plaats opgesteld worden.
Lieke D'hondt Met vereende krachten kon de kerstboom op de juiste plaats opgesteld worden.
Met dank aan Ronsenaars Chantal Vanhaelewijn en Luc De Vos kan de kerstsfeer beginnen in Ronse. Zij schonken de kerstboom die sinds vrijdag op de Grote Markt prijkt.

De kerstboom meet dit jaar 18,5 meter en weegt meer dan vier ton. Het was dan ook een heel karwei om de boom uit de tuin van het koppel te halen en naar de Grote Markt te brengen. Met een kraan werd hij over het huis van Chantal en Luc gehesen. “We zijn fier dat onze boom nu op de Grote Markt staat”, vertelt Chantal. “Zo’n 35 jaar geleden hebben we hem in een klein zakje meegebracht uit de Ardennen.”

Een kerstboom van 18,5 meter prijkt op de Grote Markt in Ronse.
Lieke D'hondt Een kerstboom van 18,5 meter prijkt op de Grote Markt in Ronse.

Versiering

Nu de kerstboom stevig recht staat, is het enkel nog een kwestie van decoratie. Maandag worden de eerste versieringen aangebracht. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.