'Wines&Bites' brengt 22 wijnboeren samen

Voor de eerste keer wordt in Ronse uitgepakt met een wijnbeurs. 'Wines&Bites' vindt komend weekend in zaal COC plaats.

Het initiatief gaat uit van Thierry Martin, Pascal Delfosse en schepen van Evenementen Ignace Michaux. Zowel Thierry als Pascal kennen de knepen van het vak in de wijnsector. "We kunnen 20 buitenlandse wijnboeren en twee Belgische naar onze wijnbeurs lokken", zegt schepen Ignace Michaux. "Ons weekend moet een 'smaakvolle' ontmoeting worden tussen lokale producten en de inbreng van de buitenlandse en Belgische wijnproducenten." Aan proeven zal er zeker geen gebrek zijn. "De wijnboeren laten de bezoekers proeven van meer dan 100 wijnsoorten", zegt Pascal Delfosse. "Ze zullen ook de kans krijgen om een babbel te slaan met de producenten, en zo nog meer te weten te komen over de producten die ze serveren."

De organisatoren trekken ook de deur open voor producten van plaatselijke handelaars. "Je zal er bijvoorbeeld hapjes kaas of tapas kunnen proeven", vervolgt Ignace Michaux. "Het wordt dus een totaalbeleving. Op zaterdag- en zondagmiddag staan twee horecazaken in voor een walking dinner. Bezoekers betalen 5 euro toegang en krijgen een uniek wijnglas mee.

De wijnbeurs is op zaterdag 29 oktober open van 11 tot 21 uur, en op zondag van 11 tot 20 uur. Meer info vind je via de website www.wijnbeursronse.be.

(MDVR)

Thierry Martin, Ignace Michaux en Pascal Delfosse organiseren dit weekend de wijnbeurs in zaal COC.
Ronny De Coster Thierry Martin, Ignace Michaux en Pascal Delfosse organiseren dit weekend de wijnbeurs in zaal COC.