“Trek fietssnelweg F421 met fietstunnel of -brug door tot sporthal ’t Rosco”

Lech Schelfout (Groen) wil een fietsbrug of tunnel om het oversteken van de Leuzesesteenweg naar sportcomplex 't Rosco veiliger te maken.
Lieke D'hondt Lech Schelfout (Groen) wil een fietsbrug of tunnel om het oversteken van de Leuzesesteenweg naar sportcomplex 't Rosco veiliger te maken.
Lech Schelfout (Groen) wil dat de geplande fietssnelweg F421 in de oude spoorwegbedding doorgetrokken wordt naar sporthal ’t Rosco in de Leuzesesteenweg. Met een fietstunnel of fietsbrug aan de Leuzesesteenweg wil hij een veilige fietsverbinding gerealiseerd zien.

Fietssnelweg F421 zal Ronse van oost naar west doorkruisen, onder meer langs de oude spoorwegbedding aan het station. Daar ziet Groen mogelijkheden om de fietssnelweg verder uit te breiden. “Omdat nu al een stuk van de oude treinbedding wordt gebruikt, staat niets ons in de weg om het fietspad meteen door te trekken naar ’t Rosco”, zegt Lech Schelfout (Groen). “Voor het nieuwe zwembad en alle sportactiviteiten in en rond ’t Rosco vinden wij het erg belangrijk dat er vanuit het centrum van de stad een veilige fietsverbinding komt.” 

Schelfout stelt voor dat de stad meteen werk maakt van een subsidiedossier. “Voor de verbinding van de spoorwegbedding naar ’t Rosco zal er een fietstunnel of fietsbrug onder of over de Leuzesesteenweg moeten komen. De Vlaamse overheid kan dat voor honderd procent subsidiëren.”

Fietsstraat 

Schepen van Mobiliteit Jan Foulon (CD&V) vindt het voorstel constructief, maar wijst ook op de bestaande mogelijkheden om vanuit het centrum naar ’t Rosco te fietsen. “We hebben momenteel al een fietsstraat in de Oude Steenweg op Leuze. Dat is een veilige fietsverbinding met ’t Rosco en zal aansluiten op de nieuwe fietssnelweg. We bekijken met de bevoegde diensten momenteel hoe we die fietsstraat beter kunnen aanduiden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.