‘Rond Ronse’ zoekt oplossing voor mobiliteitsprobleem in de stad, ook inwoners krijgen inspraak

Archiefbeeld - Tegen de doortrekking van de N60 kwam in het verleden veel kritiek, nu krijgt iedereen inspraak in de zoektocht naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem in Ronse.
Foto Ronny De Coster Archiefbeeld - Tegen de doortrekking van de N60 kwam in het verleden veel kritiek, nu krijgt iedereen inspraak in de zoektocht naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem in Ronse.
De Vlaamse regering heeft de startnota ‘Rond Ronse’ goedgekeurd. Van daaruit gaat een projectteam op zoek naar een antwoord op de mobiliteitsproblemen in Ronse. Iedereen mag zijn of haar zegje doen in het dossier tijdens een infomarkt op 11 juni.

‘Rond Ronse’ gaat op zoek naar een manier om de Noord-Zuidverbinding en de Oost-Westverbinding in Ronse op een leefbare manier te realiseren. Dat moest al jaren geleden gebeurd zijn, maar de doortrekking van de N60 is tot op vandaag nog niet gerealiseerd. In de nieuwe poging om een oplossing te vinden, houdt de werkgroep niet alleen rekening met mobiliteit, maar ook met landbouw, recreatie, onroerend erfgoed, natuur en economie. Om tot een gedragen oplossing te komen, krijgt iedereen inspraak in de procedure. Daarom zal er op 11 juni een infomarkt zijn om de startnota toe te lichten. Daarnaast zijn er ook huiskamergesprekken mogelijk waarin het team van Rond Ronse op uitnodiging van geïnteresseerde burgers langskomt om hen te informeren en te luisteren naar hun inbreng.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.