‘Regenboogpaden’ tegen homofobie en transfobie in Ronse

Onder meer het zebrapad aan de bibliotheek is voor even een 'regenboogpad'.
rv Onder meer het zebrapad aan de bibliotheek is voor even een 'regenboogpad'.
Enkele zebrapaden in Ronse zien er vandaag opvallend kleurrijk uit. Het is een actie van de stad in het kader van IDAHOT: de internationale dag tegen homofobie en transfobie. “We willen hierin een voortrekker zijn.”

“Op 17 mei wappert in Ronse steevast de regenboogvlag aan het stadhuis, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder”, zegt schepen van Gelijke Kansen Aaron Demeulemeester (N-VA). “In navolging van enkele grote steden, maken we van enkele zebrapaden ‘regenboogpaden’. We gebruiken hiervoor een speciale krijtverf die enkele dagen zichtbaar zal zijn. Het moet het startschot zijn om ook in de volgende jaren meer ruchtbaarheid te geven aan initiatieven die de gelijke kansen voor iedereen stimuleren en benadrukken dat diversiteit en verscheidenheid goed zijn. Zo zal de bibliotheek binnenkort een hoekje maken met boeken over deze thema’s.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.