‘Het lijk in de Crypte’: auteur Paul Béatse neemt lezers in roman mee naar de crypte van de Sint-Hermesbasiliek

Auteur Paul Béatse heeft een nieuw boek klaar.
rv Auteur Paul Béatse heeft een nieuw boek klaar.
Ronsenaar Paul Béatse heeft zijn tweede boek uit. Daarin neemt de auteur zijn lezers mee naar de crypte van de Sint-Hermesbasiliek. “In het boek leer je Ronse beter kennen. Het is een toeristisch pamflet dat schuil gaat tussen de lijnen van een liefdesgeschiedenis.”

‘Het lijk in de Crypte’ is een roman over twee zeventienjarigen die een liefdesrelatie krijgen en overspant een periode van tien jaar. “Gaandeweg verschuift de klemtoon van verliefde praatjes naar volwassenheid en onbegrip, kleine ruzies en grote misverstanden”, vertelt Béatse. “De ontdekking van een skelet van een jonge vrouw in de crypte loopt als een rode draad door het boek.”

Béatse is ook de auteur van ‘De Bé’s, de mooie jeugd van Piep in Ronse’ uit 2016. “Dat was deels autobiografisch, maar nu kies ik voor een authentieke liefdesroman. Die heeft het mooiste monument van Ronse als decor. Doordat een flink deel van de verhaallijn zich afspeelt in de straten en gebouwen van het Ronse van de jaren tachtig, zullen de lezers zich aangesproken voelen om de stad te leren kennen. Het is een toeristisch pamflet dat schuilgaat tussen de lijnen van een liefdesgeschiedenis.”

Het nieuwste boek van Paul Béatse is verkrijgbaar bij Papershop Ronse, Beatrijs in Oudenaarde en via www.paulbeatse.be. Een exemplaar kost 23,95 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.