"Alleen gevel en dak bleven overeind"

RESTAURANT MAISON D BREIDT FORS UIT OM GROEPEN TE ONTVANGEN

Delphine Van Der Straeten en Didier Bourdeaux in het nieuwe gedeelte waar nog volop gewerkt wordt.
Foto Ronny De Coster Delphine Van Der Straeten en Didier Bourdeaux in het nieuwe gedeelte waar nog volop gewerkt wordt.
Het Ronsese klasserestaurant Maison D in de Charles Vandendoorenstraat wordt uitgebreid met het aanpalend pand waar tot enkele jaren geleden de B&B Soep en Wijn was ondergebracht. "Met de uitbreiding kunnen we nu gemakkelijk groepen ontvangen", zeggen uitbaters Didier Bourdeaux en Delphine Van Der Straeten. Het nieuwe gedeelte wordt half september in gebruik genomen.

De voorbije weken waren ze in het aanpalend pand al grondig in de weer. "Na de aankoop van het aanpalend pand zijn we met een ploeg begonnen aan het uitbreken en inrichten", vervolgt Didier. "Ik denk dat er behalve de gevel en het dak niet zo veel meer overblijft van de vroegere inrichting. Omdat we de nadruk hebben gelegd op het ontvangen van groepen als bijvoorbeeld serviceclubs of families hebben we dan ook voor een grote ruimte gezorgd. Groeperingen of verenigingen die er hun etentje willen combineren met bijvoorbeeld een seminarie zullen dat daar ook perfect kunnen doen." Voor de inrichting kozen Didier en Delphine voor dezelfde look als het al bestaande Maison D. "De gasten moeten er zich echt thuis voelen, dat blijft ons uitgangspunt", zegt Didier nog. "In ons huidige pand kunnen 52 gasten plaatsnemen. Als daar een grotere groep langs komt, valt het aantal couverts dat we kunnen aanbieden terug tot een 45-tal. Vandaar de keuze om te uit te breiden. In de uitbreiding kunnen we een veertigtal personen laten plaatsnemen.


Maison D is nu een drietal jaar open. Het restaurant was onmiddellijk een schot in de roos. "We waren nog geen jaar open en kregen al een 14 op 20 in de GaultMillau", vertelt Didier. "Natuurlijk blijft ons uitgangspunt het aanbieden van klasse en kwaliteit. Ik heb doelbewust gekozen voor een 'vernieuwde' klassieke keuken. Dat weet ons cliënteel echt op prijs te stellen." Maison D heeft nog altijd een 14 op 20 in GaultMillau. "Natuurlijk zou het Maison D een extra boost geven als we bijvoorbeeld een 15 op 20 zouden krijgen, maar het is voor ons niet voortdurend een streefdoel. Hoe dan ook hebben we door onze vermelding in de GaultMillau en artikels in de culinaire pers een heel trouw cliënteel opgebouwd. Met de uitbreiding naast de deur bieden we in de restaurantsector weer iets extra's aan. Dat zal zeker gewaardeerd worden door ons huidig en ons nieuw cliënteel."

Meer personeel

Het nieuwe restaurantgedeelte zal halverwege september in gebruik worden genomen. In Maison D werken nu zes personen voltijds en twee personen deeltijds. "En dat zal nog toenemen", denkt Didier nog.


Het gaat de Ronsese horecasector voor de wind: binnenkort opent het ribbetjesrestaurant Amadeus in de vroegere De Acte op de Grote Markt en komend weekend opent brasserie en tearoom Promenade weer de deuren.