Romy W. (links) en haar vriend Dave De Kock (midden) zijn allebei aangehouden op verdenking van moord op en betrokkenheid bij de dood van Dean Verberckmoes (4).
Volledig scherm
Romy W. (links) en haar vriend Dave De Kock (midden) zijn allebei aangehouden op verdenking van moord op en betrokkenheid bij de dood van Dean Verberckmoes (4). © RV

Romy W. blijft aangehouden, maar houdt onschuld staande: “Verpletterend besef dat zij mogelijk de laatste was die Dean gezien heeft”

Sint-Gillis-WaasDe raadkamer in Dendermonde heeft vrijdag beslist dat Romy W., de vriendin van Dave De Kock, aangehouden blijft op verdenking van moord op de kleuter Dean Verberckmoes (4). Volgens haar advocaat blijft de 25-jarige Nederlandse vrouw echter volhouden dat ze onschuldig is en dat ze niets met de zaak te maken heeft. 

 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 2. Kinderopvang Kiekeboe in Langemark gesloten na schedelfractuur bij kindje, Kind en Gezin spreekt over ‘een incident’ en niet over ‘een accident’
  Langemark

  Kinderop­vang Kiekeboe in Langemark gesloten na schedel­frac­tuur bij kindje, Kind en Gezin spreekt over ‘een incident’ en niet over ‘een accident’

  Kind en Gezin heeft kinderopvang Kiekeboe in Langemark een tijdelijke sluiting opgelegd nadat er vorige week een kindje een schedelfractuur opliep na een klap van een stoel. Het gerecht onderzoekt de zaak. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld, maar er is echter niemand aangehouden. Uit eerste onderzoek blijkt wel dat er in de opvang een probleem was met het toezicht.