Zwaardere straf voor cafébaas die rijverbod aan zijn laars lapt

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
Gregory V. (30) uit Koolskamp mag van de politierechter vier maanden niet met de auto rijden. Hij krijgt die straf omdat hij een eerder rijverbod niet had gerespecteerd. Zijn wagen was ook niet gekeurd of verzekerd.

V., die in Roeselare een café uitbaat, werd op 28 augustus 2018 tegen gehouden door de politie op de Provinciebaan in Ledegem. De man kon geen rijbewijs voorleggen, want in februari was hij veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden wegens rijden onder invloed en dat rijverbod liep toen nog. “Ik weet dat ik niet mag rijden, maar liet me toch overhalen door mijn vriendin”, gaf V. eerlijk toe. 

De rechter kon daar niet om lachen. “Als u een rijverbod niet naleeft, is dat een gebrek aan respect voor de uitspraak van de rechtbank. We kunnen alleen maar gissen hoeveel keer u in die periode wel achter het stuur gekropen bent.” 

Gregory V., die in het verleden al enkele keren veroordeeld werd voor rijden onder invloed, kreeg een nieuw rijverbod van zes maanden, waarvan twee met uitstel. Hij moet ook 3.120 euro boete betalen. Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet hij eerst weer slagen voor het theoretisch en het praktisch rijexamen. Daarnaast moet hij ook slagen voor medische en psychologische onderzoeken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.