Zonder Honger naar Bed verrast mama’s die het moeilijker hebben met taart voor Moederdag

Deborah Dedeyne, Marcia Van Walleghem, Gwendoline Lefere, Sharon Vermote, Kelly Viaene, Manuela Laureyn en Nancy Mahieu bakten à volonté taarten.
Joke Couvreur Deborah Dedeyne, Marcia Van Walleghem, Gwendoline Lefere, Sharon Vermote, Kelly Viaene, Manuela Laureyn en Nancy Mahieu bakten à volonté taarten.

De ovens draaiden vrijdagavond en zaterdag overuren. De teams achter de noodhulpgroepen Zonder Honger naar Bed Roeselare, Moorslede, Westrozebeke, Dadizele en Meulebeke en Zonder Honger naar Bed Rumbeke, Roeselare, Kachtem, Izegem en Staden bakten massaal taarten om hun leden, die het financieel moeilijker hebben, toch een leuke Moederdag te bezorgen. “Eigenlijk is de actie een manier om onze recente samenwerking te vieren”, vertelt Gwendoline Lefere. “Zelf ben ik al dik twee jaar actief met Zonder Honger naar Bed en een zestal maanden terug startten ook Marcia Van Walleghem en Sharon Vermote een groep. We proberen allemaal zo goed mogelijk te helpen door wie het minder heeft te voorzien van, al dan niet klaargemaakte, voeding. We beslisten om de krachten te bundelen omdat we zo nog meer mensen kunnen bereiken want het is echt schrijnend om te constateren dat er vlak bij onze eigen deur zoveel armoede is. Op vandaag helpen we zo’n 50 gezinnen uit de nood.”

Voor de taartenactie konden de leden de voorbije dagen inschrijven. “Wij bakken op maat voor elk gezin. Hier, maar enkele leden zijn ook bij hen thuis aan het werk. In totaal bakken we 40 taarten. Die worden door de gezinnen bij mij of bij Marcia thuis afgehaald. Als extraatje voorzagen we nog voor iedereen een moederdagcadeau.”

De twee groepen hebben ook nog toekomstplannen. “Naast onze vaste werking waarbij we voeding sprokkelen en via onze Facebookgroepen verdelen, plannen we ook met de eindejaarsfeesten een event waar we de leden een volledige menu voorschotelen en we dromen van het organiseren van kookworkshops. We stellen namelijk vast dat veel mensen niet goed weten wat ze moeten aanvangen met bepaalde ingrediënten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.