Zeven maanden voorwaardelijk voor drugsbezit door onverbeterlijke dief

De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
LSI De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Een 34-jarige man uit Roeselare is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden met uitstel voor het bezit van drugs. De man moest vorige maand ook al verschijnen voor de rechter voor het herhaaldelijk stelen van fietsen.

De politie merkte de 34-jarige man uit Roeselare op 10 september vorig jaar omstreeks 4.30 uur ’s nachts op. Dave D. was met de fiets onderweg en toen hij zelf ook de politie opmerkte, versnelde hij en probeerde weg te fietsen. De politiepatrouille zette de achtervolging in en kon hem doen stoppen. Tijdens een controle bleek de man acht gram speed op zak te hebben. Ook tijdens een huiszoeking vond de politie 3,65 gram speed. De man bekende sporadisch drugs te gebruiken. Hij werd in het verleden ook al veroordeeld voor drugsfeiten. Ook vorige week maandag moest hij zich verantwoorden op de rechtbank van Kortrijk. De man is naast druggebruiker ook een onverbeterlijke fietsendief. Tijdens een andere huiszoeking vond de politie maar liefst acht gestolen fietsen en een hele hoop aan losse stukken van fietsen. Voor de drugsfeiten is de man ook veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro waarvan 800 euro effectief. Hij moet zich ook enkele jaren aan strikte voorwaarden houden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.