Zes maanden effectief voor aanranding en openbare zedenschennis in zwembad Sportoase

Alexander Haezebrouck
Een 45-jarige man uit Roeselare is veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes maanden voor aanranding van een minderjarig meisje en openbare zedenschennis tegenover twee minderjarige meisjes in zwembad Sportoase.

De 45-jarige man ging op 29 april zwemmen in Sportoase in Roeselare. Twee minderjarige meisjes, die wel ouder waren dan 16 jaar, merkten plots dat ze achtervolgd werden. De man ging tegenover hen staan onder de douches en ging daarna naast een van hen staan. “Plots kwam hij aan de rug en het achterwerk van een van de meisjes”, zei het openbaar ministerie. “Ze zagen ook hoe hij zich daarna omdraaide en zich masturbeerde.” 

Beklaagde Fethi K. ontkende de feiten en zei dat hij zich grondig en veel inzeepte en dat hij een erectie kreeg toen een van de meisjes haar zwembroek tussen haar billen trok. Naast de gevangenisstraf moet hij een boete van vierhonderd euro betalen. Hij mag ook tien jaar geen functie uitoefenen waarbij hij gezag heeft over minderjarigen en hij is zijn burgerrechten kwijt voor vijf jaar.