Zendmast blijft gemoederen beroeren

De bewoners van de Kortewagenstraat en omgeving zijn niet te vinden voor de komst van een hoge zendmast van Astrid op amper dertig  meter van hun huizen.
Joke Couvreur De bewoners van de Kortewagenstraat en omgeving zijn niet te vinden voor de komst van een hoge zendmast van Astrid op amper dertig meter van hun huizen.
Het was een bewogen overlegmoment woensdagavond in de gebouwen van Inagro in Beitem. Op vraag van het stadsbestuur kwamen afgevaardigden van Astrid en de politie de plannen voor een zendmast in de Kortewagenstraat toelichten. 

Afgelopen zomer dienden meer dan tweehonderd buurtbewoners bezwaar in tegen die mast en ook de stad gaf negatief advies. Toch kreeg Astrid, de telecomoperator voor hulpdiensten, een vergunning van de Vlaamse regering. Maar de buurt wil nog altijd niets weten van de mast en vreest onder andere stralingsgevaar, visuele hinder en waardeverlies van de woningen. Een antwoord op de vraag waarom de mast net op die plek, in een woonzone, ingeplant wordt, kwam er niet. Het stadsbestuur kan voor 6 december beroep aantekenen bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. Schepen Tom Vandenkendelaere (CD&V) legt het dossier volgende maandag op tafel tijdens het schepencollege. Ook de buurt kan voor 20 december bezwaar aantekenen. De bewoners wachten echter eerst af wat de stad gaat doen, maar verschillende buren lieten al weten dat ze desnoods samen in beroep zullen gaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.