WILD. is restaurant in het verborgene

Wouter Degryse en Charlotte Vereecke.
Joke Couvreur Wouter Degryse en Charlotte Vereecke.
Uit eten gaan op een onbekende plek. Het kan dankzij WILD., de 'pop-up supper club' van Wouter Degryse en Charlotte Vereecke. Op een geheime locatie die ze enkel onthullen aan wie reserveert, serveren ze vijf zaterdagavonden op rij uitsluitend wild.

"Sinds twee jaar run ik wijnhandel Thyrsus", opent Wouter. "In de rand ervan creëren we wat beleving via onze Wijnwoensdagen, een pop-upwijnbar gekoppeld aan kleine gerechtjes, bij Julien op De Munt en El Dorado in Zwevegem. Toen we hier op deze locatie botsten, beseften we dat we er meer moesten mee doen."


De locatie waarover sprake, is niet binnen noch buiten en je zit er soms letterlijk tussen het vallen van de bladeren. Maar waar het is, blijft geheim. "We kozen voor een pop-up supper club. Pop-up omdat we maar van 10 november tot en met 8 december open zijn. Vijf zaterdagavonden. De term supper club hoor je vaker in grootsteden als New York of Londen en wijst op een underground restaurant, een restaurant in het verborgene. Waar onze supper club is, geven we pas vrij na reservatie. Een week voor men komt eten, laten we weten waar ze verwacht worden."


De pop-up supper club kreeg de veelzeggende naam WILD. "We zijn zelf grote liefhebbers van wild en naar ons weten bestaat er in de regio geen restaurant dat enkel op wild focust. We starten telkens met wildgerelateerde hapjes als voorgerecht. Voor de hoofdschotel krijgen de gasten de keuze uit drie wildgerechten en tot slot is er ook een dessert of kaas. We zorgen ook steeds voor een uitgebreide selectie passende wijnen. Per persoon betaal je 35 euro."


Meer op de Facebookpagina WILD.


(CDR