Wijkcomité Groenpark houdt grote plantactie: bewoners Bas (2) en Yves (84) sluiten symbolisch samen af

Bas Keysabyl (2) en Yves Gryson (84), allebei bewoners van de wijk het Groenpark in Roeselare, planten samen een boompje. Daarmee wil het wijkcomité symbolisch tonen hoe jong en oud samen bouwen aan de toekomst
Sam Vanacker Bas Keysabyl (2) en Yves Gryson (84), allebei bewoners van de wijk het Groenpark in Roeselare, planten samen een boompje. Daarmee wil het wijkcomité symbolisch tonen hoe jong en oud samen bouwen aan de toekomst
Zaterdagochtend staken 35 bewoners van de wijk het Groenpark in Roeselare samen de handen uit de mouwen voor een plantactie. De actie werd afgesloten met een mooi symbolisch moment waarbij jong en oud samen een boompje in de grond stopten.

Op en rond het Collievlinderpad, een fiets-en wandelpad dat van de Beukenstraat tot aan de Eikstraat loopt, gingen 360 bloembollen, 450 dahlia’s, 9 bomen en 13 vlinderstruiken de grond in. Net voor de middag verzamelden de vrijwilligers in de Meelbessenstraat om de actie met een mooi symbolisch gebaar af te sluiten. Bas Keysabyl (2) en Yves Gryson (84), respectievelijk zowat de jongste en de oudste inwoner van de wijk, namen een schop(je) en plantten samen een boom aan. 

“De samenstelling van onze wijk is het laatste decennia fel veranderd”, legt  initiatiefnemerThierry Bouckenooghe uit. “Op vierhonderd bewoners hebben we nu al 110 zeventigplussers, al zien we ook dat jonge gezinnen in oudere huizen gaan wonen. Die wisselwerking zetten we met Bas en Yves even symbolisch in de kijker. Samen bouwen jong en oud hier aan de toekomst van het Groenpark.”

Bas probeerde het ook even met de grote schop, al ging dat wat moeilijker
Sam Vanacker Bas probeerde het ook even met de grote schop, al ging dat wat moeilijkerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.